Välise jalgpallifänni kummaline elu

Jalgpallifännid panevad hõimule usutunnistuse koos kollektiivse tähtnimega “meie” ja nad kaunistavad end sallidega ja replika särkidega, kuid – sosin seda – oma klubi toetamine kipub jääma reaalsest elust kõrvalejäetuks, pühendunult ja pühendumusega ebbs ja voolab. Kuid isegi kui see on nii, jääb see hõimurahva visuaalne – eriti kui see juuriks noor ja teie sõbrad ja teie sugulased on ka fännid. Ära lase tal libiseda; sa oled toffee, sa oled Gooner, sa oled kuninglik.

Siin ma lasen sellel libistada. Elu on muutnud, kuidas ma oma klubi toetan, ja ma pean laskma minema ja püüdma enam mitte obsessiivset. Alates 12. eluaastast olen lugenud Reading’i ajapileti omanikuna.Mul oli väga õnnelik ja minu aeg istudes seisab langeb kokku klubi ajaloo kõige edukama perioodiga, sealhulgas ka kahe reisiga Premier League’is ja Wembley FA Cup poolfinaaliga.

Isegi sellega on olnud aastaid, kus harjumus oli rohkem kui nauding, mis viisid mind tagasi mängu pärast mängu. Kuid jalgpall oli minu kujunevate aastate jooksul konstantne ja usaldusväärne, stabiilne kohalolek täiskasvanuna liikudes. Elu on sellistest konstantsetest väikestest, eriti kui sa vabastad pitsid ja hakkad esimesi samme oma eluteele minema.

Ilma jalgpallita võtsin need esimesed vajalikud sammud üksi – liikudes Londoni rasked tänavad – oleksid olnud palju raskemad.Lugemine on neljakümne minuti kaugusel Paddingtonist ja uksest ukseni ma võin väljuda oma korterist Camdenis, Whitechapelis või Kenningtonis, kus iganes ma sel ajal elasin, ja ma olin oma kohas Madejski staadionil kaks tundi hiljem. Võimalikud olid isegi keskööni kohtumised, millest on palju meistrivõistlustel, kuna ma jätsin tööle kell 17.30 ja midagi ei läinud valesti.

Võtsin kinnituskampaaniate nimekirja. Ebastabiilse elu- ja tööolukorra tõttu oli raske vaadata paar kuud edasi, kuid juunikuu keskpaigast teadsin, kus ma oleksin vaheldumisi laupäeviti ja teisipäeviti augustist kuni mai lõpuni.Minu elus mujal pole sellist kindlat kindlust ja ma pean seda nagu karkil – ma oleksin tagasi, nägin sõpru ja perekonda ning toetaksin meeskonda.

Siin on oluline bitt : Mulle meeldib jalgpall, aga ma armastan maa peal. Minu jaoks on Reading toetamise parim osa kõigile teistele; see on koostöö ja jagatud kogemus. Ma mäletan, et Leicesteris oli eemal hetk, kui Reading edutati esmakordselt Premier League’ile, tunnevad minu jalgade all vahetatava nurga raudbetooni, mis hüppas, kui tuhandeid lugemisfännikke tantsisid ja võtsid. Ma põrkasin ka.

Ma pean olema seal.Mulle ei meeldi telekat lugedes lugeda ja ma ei saa raadiot kuulata – ma saan liiga palju tööd ära kuulama, rahvahulk reageerib ühele asjale, samas kui kommentaatorid räägivad veel teisest.

Ole Londonis, võiksin ikkagi seal olla. Nüüd aga elan Newcastle’is. Newcastle on ilus jalgpalli hullu linn, mis on täis suurepäraseid, sõbralikke, naljakaid inimesi. See on ka Readingist üsna pikk tee.

Reis Berkshire’ile kulub viis tundi viis ja kulu väike õnn. Midweeki kohtumised pole võimelised ja isegi laupäeva kellaajad jätkavad plaanimist. Niisiis, tihtipeale on tihtipeale veedetud siin Kirde-Eestis.Uurides Tooni ümber Newcastle’i võistlusprogrammi, mida ümbritsevad triibulised särgid, tundub ma, et ma olen vaenlase rünnakute taga, paludes, et keegi ei taha mulle “õnne”, kui ma vastaksin minu lõunaklakandil ja annan end ära. Kui Briti jalgpall Hispaanias elasid juhid. Loe edasi

Newcastle ei ole koht, kus võite jalgpalli ignoreerida. St James’i park asub kõrgel mäel, vaadates maad linnale, selle langevarjud horisondile. Kuumal päeval kuuleksin maha oma aia tagaõhtul rahvavahetust. Siin ilma jalgpalli minna oleks nagu Isle saarel ilma alkoholita. Võite proovida, kui soovite, aga see on kõikjal, nii et teie tahe peab olema tugev.

Ma otsustasin varakult, et sellega on kaks võimalust. Esimene oli külgede vahetamine, kuid ausalt öeldes seda kunagi ei juhtu.Isegi kui ma võiksin loogiliselt veenda ennast teise meeskonna toetamiseks, kuidas ma saaksin süüdi elada? Teine võimalus oli lõpetada suguvõsade mängimine täielikult. Ma püüaksin jalgpalli tervikuna nautida ja kui ma lõunasse minnes, meeldiksin Readingis. Ma prooviksin lasta minna.

Fanatism on paar blinkers ja neutraalsus on lainurkobjektiiv. Lugemine on saanud koht ja jalgpallimeeskond, kuhu ma külastan, mitte elanikkonda, ja minu kindel tribalismi margi on hädavajalik. Minu kiindumus klubile ei ole, ja mulle meeldib iga teine ​​sõid tagasi. Kuid vahepeal otsin tühja täiteainena.

Hiljutine reis St Jamesi pargile pani mind mõistma, kui suur see tühi oli.See ei olnud isegi võistlussõitu, sest neljapäeva hommikul oli öösel pilvine ja udune kunstlik päikesevalgus massiivid, mis hoiavad rohtu ja paksu muru. Vaadates läbi tühjade väljapanekute, proovisin ette kujutada, et nad istuksid, tundsid nad tundma kõiki erinevusi hoolimata. Kuid see ei olnud päris õige, see ei olnud päris lugemine.