Unibet az amerikai olimpiai csapat női győzelmet aratott és összetört sztereotípiákat

A rekordok töröttek, de a sztereotípiák kicsit makacsabbak. Az Egyesült Államok olimpiai csapatának női mind a Rio-i Játékokon megcsúfoltak. A női sportolók felelősek voltak az USA-bajnokság Brazíliában tárolt 121 érméből 61, a második egyenesen nyáron Olyan olimpiai helyeken, ahol több ezüstöt gyártottak, mint a férfiak. Ha az Egyesült Államok csapata elszakadna és szuverén nemzetet alakított volna ki, akkor 27 aranyérme a legtöbb ország bármelyik Unibet bonusz országához illeszkedett volna Nagy-Britanniához, és negyedik helyet szerezhetett volna az összpontszám elérésében.

az érmek száma megdöbbentő, de ez az előítéletek ezek a nők még jobban összetörték az ügyet.Ez az, ami akkor történik, amikor ajtókat nyitunk, és lehetőséget adunk minden háttérre és kultúrára. A női torna történetének leginkább etnikai és faji szempontból változatos csapata a Simone Biles, a leginkább az 1972-es Szovjetunió óta bármely országban. Ha Gabby Douglas négy évvel ezelőtti londoni aranyja megkérdőjelezte a gimnasztika népszerű felfogását lilywhite sportként, akkor az idei álomcsapat – két fekete nő, egy Latina, egy zsidó és egy fehér – sikerrel összetörte. Simone Manuel lett az első afro-amerikai, aki egyéni úszóversenyen aranyérmet nyert.Ha figyelembe vesszük a közelmúltban végzett amerikai úszások tanulmányát, amely szerint a fekete gyermekek közel 70% -a “alacsony vagy semmiféle úszási képesség” – történelmi tendenciát mutat, hogy az afrikai amerikaiak rendszeresen tagadták a medencékhez való hozzáférést – Manuel áttörésének súlya nyilvánvaló.

Brianna Rollins, Nia Ali és Kristi Castlin 1-2-3-at értek el a 100 méteres gátfutásban – mindenesetre az amerikai nők első sweepje, és csak a hetedik eddigi atlétika – elég lenyűgöző volt.Aztán mérlegeljük, hogy Ali, aki pusztító személyes tragédián keresztül tartott Unibet fenn, csak 15 hónappal ezelőtt született fiának – eloszlatva a még mindig széles körben elterülő szülési fogalmakat. Tudtam, hogy ez csak egy nehéz út vissza “Ali mondta. “Naponta sok anyát látok itt, és csak azért küzdenek, hogy csak visszanyerjék a testüket, vagy újraértékeljék magukat, csak azért, mert annyira másképp érzik magukat, és annyira másnak tűnnek. Szóval boldog vagyok, hogy olyan gyorsan tudtam visszajönni és megmutattam az embereket, hogy nemcsak fel tudok férni, de vissza tudok térni a világszínvonalú előadásokhoz. “Castlin hozzáfűzte:” Úgy gondolom, hogy ez nagyon jó, hogy részese lehet ennek az egész fekete lány mágikus pillanatnak – mondta Castlin, aki szentelte az éremét a fegyveres erőszak áldozatainak. “Valójában ez nem egyénenként, hanem csapattá vált.Együtt dolgozunk, együtt imádkozunk, és így kaptuk ezt a munkát. Az első amerikai söpörés a női amerikai történelemben.

“Jól érzi magát, hogy történelemgyártók, trendrendezők, anyák, lányok, tényleg csak legyőzni és csak remek munkát végezni, és jól képviselni országunkat.” 30 éves a New Jersey nevű Ibtihaj Muhammad lett az első amerikai, aki az olimpiai versenyen egy hijabban versenyzett, és bronzérmet nyert a csapatcsíkban, és a gyűlölet politikájára buzgó válaszokat adott. Clarisse Shields, aki az első amerikai boxer lett, aki két aranyérmet nyert, négyéves dominanciát nyitott egy férfi-domináns sportágban.A 2004-es Andre Ward óta az egyik orosz amerikai magányos aranyat nyerni a boxversenyben, szinte egyedül tartotta a zászlós programot.

“Nagyszerű boxer vagyok, de én is személy vagyok aki szereti felemelni az Unibet embereket, és nagyszerűen érezni őket “- mondta Shields. “Volt olyan idõ, hogy kívánok, hogy a hajam nem annyira bõséges, hogy a hajam nem olyan vastag és erõs, mint amilyen. De ugyanakkor szeretem mindent magamról.

“Úgy gondolom, hogy az embereknek meg kell ölelniük ezt. Örülök, hogy ilyen módon éreztem az embereket. A nagyszerű dolgokat csináló fekete nők a mágia. ”

A #BlackGirlMagic, amely elkábította a nemzetet, csak egy része volt a történetnek.Gwen Jorgensen és Helen Maroulis lettek az első amerikaiak, akik aranyat nyertek a triatlonban és a női birkózásban, míg a Kim Rhode lövöldözős lett az első nő, aki egyetlen nemzetből érkezett, hogy hat egyenes olimpián érkezzen, azzal a valószínűtlen platformmal, hogy higgyeire támaszkodjon. A jelek azt mutatják, hogy az amerikai nők küzdenek a társadalmi egyenlőségért folyamatban van, mindenhol láthatók a nemek közötti bérszakadékból, és Katie Ledecky lemondó aranyát a Michael Phelps ezüstje alatt lévő 100 méteres repülésre alávetett alfejezetbe helyezi. Az úszási versenyek végére Phelps kérte az ő autogramját. De mialatt a küzdelem messze nem megy végbe, az olimpia megmutatta, hogy soha nem volt jobb alkalom, hogy játsszon, mint egy lány. Amerika nem nyer többet? Vessen egy pillantást az eredménytáblára.