Oliver Burke: „Anglia kecsesen próbálkozott, de semmiképpen sem! Szeretem Skóciát játszani – goosebumps

Anglia kíváncsisága érvényes – Burke Kirkcaldy-ban született, de angol anyjával Melton Mowbray-be költözött csecsemőként – de a ló csavarozott, és néhány napon belül megjelent Gordon Strachan oldalán egy 1-0-as vége felé. győzelem Dániában.Hogyan lett az RB Leipzig a német futball leggyűlöltebb klubjává? Tovább

„Semmi sem volt közvetlen, de hallottam, amikor először távoztam a magas rangú csapattal, hogy nem szeretném, ha Skóciában játszanék – mondta Burke. “Olyan voltam, mint:” Nincs mód! “Nem tudok változtatni – ki csinálja? Szeretem Skóciát játszani; ez az én hazám, ahol születtem, és minden alkalommal, amikor a jelvényt hordom, ez egy álom Betclic valóra vált – goosebumps.Megpróbáltak egy kicsit szégyenlős, de soha nem fog megtörténni. ”

Márciusban volt, és élénk képzelet lett volna, hogy Burke-nál üljön a szászországi fényes létesítményben, hat hónappal később.Egy hónap telt el azóta, hogy a nárciszember 13 kilométerre költözik a Nottingham Forestből RB Leipzigbe, rekorddíjat egy skót játékos számára, és ha nemzetközi elkötelezettsége kétségbe vonja meggyőződései bátorságát, lenyűgöző hallani, hogy miért választott egy hétet -Az éves klub egy tartományi német városban, a Premier League jelentős ajánlatait megelőzően.

„Csak a Chelseas-ra nézhetsz, és láthatod, hogy mennyi tehetségük van, de mindannyian ki vannak zárva kölcsön, és nem használják fel ”- mondja Burke, és felmelegszik egy témára, amit az interjú során megérint. „Nem érzi magát a klubnak, amikor Betclic aláírja őket, de hirtelen két képzési programra van szüksége, és most vettek valakit kétszerese.Gondolod: “Miért játszanának meg, amikor éppen megvették ezt a fickót, aki az én pozíciómban játszik, sokkal tapasztaltabb, és nagyobb a profilom?” Számomra ez tényleg nem-brainer volt.

A gondolatmenet ritkán úgy tűnik, hogy így fut, de Burke, aki áprilisban 20 éves lesz, hangsúlyozza, hogy az extra „szeretet és gondosság” elköltve arra, hogy meggyőzze őt, hogy csatlakozzon egy olyan klubhoz, amelynek nevéből üres válaszokat adott a barátoktól, amikor kitört a hírek. „Mindent kerestem… Megnéztem, és elmosolyodtam” – mondja az előtte elhelyezett látásról azon a síkon, amely Németországba jutott el az augusztus 27-i Forest utolsó döntése után. Leipzig eleget tett a kért árnak, de Tottenham engedélyt kapott, hogy beszéljen Burke-lel, és a Manchester United is kiemelt figyelmet kapott.Ralph Hasenhüttl, a Leipzig vezetője és a sportigazgatója, Ralf Rangnick először Nottingham-ba jutottak, és repülés közbeni bemutatójuk Betclic meggyőzte Burke-t, hogy nincs szükség arra, hogy közelebb nézzen haza.

„Nem volt elég mélység a többi klubtól, hogy mennyit akarnak, és hogy játszani fogok” – mondja Burke, összehasonlítva a kitűzött csomagokat a Premier League legyőzői által a Leipzig-csapatban betöltött szerepéről és a javításra szoruló játék aspektusairól szóló információk pontosságával.

Elég visszautasítja az elfogadott pályafutást egy kiemelkedő bajnoki tehetség, és talán egy olyan fény, amely az angol klubok elképesztő és materialista rombolására dobott a legjobb fiatal játékosok megszerzésére. Burke és Leipzig közötti kölcsönös bizalmat az első hónapban megerősítették.Húsz perccel a padlótól a Borussia Dortmund ellen indított debütálása után Burke a Naby Keitát hozta létre a klub első Bundesliga győzelméért. Két héttel később Köln-nél húzott, és letelepedett egy olyan játékos számára, aki az átutalás előtti napon két játékosot dobott le, hogy a Leeds United ellen az utolsó hozzájárulásában részesüljön. Nem azt mondanám, hogy én vagyok az a szőrös fiú, aki éppen uszály, uszály, uszály, de erősen előnyös.

„Amikor focizom, minden másra kapcsoltam – ez felszabadítja a fejem – mondta Burke. – De biztosan egy kicsit érzelmi voltam, mert az egész Betclic internetes sportfogadás életemben az erdőben voltam, és tudtam, hogy a színpadra lép, ahol sok érdeklődés merült fel, és valami megtörtént.Tudtam, hogy Németországba utazok, hogy meglátogassam Leipzigot, és nem tudtam megfordítani. ”

Burke már 2005 óta az erdőben volt, 2014 szeptemberében debütált, és az első csapattá válik a tavalyi év elején, mielőtt elkezdett volna robbanásszerűen elkezdeni az idei munkát Philippe Montanier alatt, négyszer szerezte meg az eredményt, és a szórakoztató, de hívogató oldalon egyenesen az ütemében, hatalmában és fizikumában állt. A barátságok szilárdak voltak és a boldog emlékek sokak voltak, de az indulás módja kissé tranzakciós volt, és egyértelmű, hogy Burke úgy érzi, hogy a dolgok könnyebb érintéssel végződtek.

„Hogy őszinte legyek, nem éreztem magam tényleg meg akartak tartani engem ”- mondja. „Nem éreztem, hogy én tartom a fő prioritást. Úgy érzem, nagyon örültek, hogy elvitték a pénzt, és elengedtek.Sokan azt mondják, hogy az ügynökem [Craig Mather] kényszerítette az üzletet a pénzre, de soha nem kényszerült. Csak azért történt, mert Forest elfogadta mindazt, ami rájuk jött, még más klubokból is. Az én részemről tudtam, hogy a megfelelő alkalom, hogy elhagyjuk, ha ez történik.

„Azt hittem, hogy legalább félretettek volna, és azt mondták:„ Nézd, ez folyik, ”és beszélgetett. Nem tudtam sokat, és annál kevésbé tudtam, hogy minél jobban tudok koncentrálni a futballomra. Tudtuk, hogy valamit egy bizonyos összeg felett fogadnak el.Végül a döntés meghozatala nem volt nehéz. ”A Nottingham Forest a termelési vonalba történő befektetés előnyeit mutatja Daniel Taylor Bővebben

Az erdő magatartásának jogai vagy hibái a tulajdonosuk, Fawaz al-Hasawi, akik a nyár nagy részét a görög üzletember Evangelos Marinakisnak eladta. Burke azt a környezetet cserélte ki, akinek a menedzsmentje jelentősen biztonságosabb, még akkor is, ha Leipzig már több éve Németország legnehezebb labdarúgó-ügye. A Red Bull támogatása által támogatott bajnokságok felemelkedése sok ellenállást hozott, és a 15 perces késés a kölni mérkőzésre, amikor 100 otthoni rajongó blokkolta a Leipzig csapatbusz érkezését, javasolja, hogy a probléma eltűnik.A klub rámutat arra, hogy a városban futó labdarúgó-közösség rendkívül sikeresen ébredt fel, amely egykor rendszeres európai labdarúgást tartott a Lokomotive Leipzig-szal, és egy fiatalos, előremutató hozzáállásra, amely veretlen első fél tucat játékra fordult a felső repülésben. / p>

„Az első napon tanultam fel, és azt hittem, hogy ezek a srácok úgy néztek ki, mint a 16-as évek erdői” – mondja Burke egy első csapatból, amelynek átlagos életkora 23 és fél. – Akkor elkezdtük játszani, és olyan volt, mintha „talán nem”. A minőség nagyon jó; mindenki technikailag kitűnő, mert a Bundesliga-ban kell lennie.

Burke a sajátját tartja ezen az oldalon.Az edzéseken folytatott eszmecserék élessége megfelel neki, de ami igazán jelzi őt, és mi határozza meg a Lipcsei hierarchiát ilyen gyaloglásban, az a ritka atleticizmus, amellyel a bajnoki védekezés a szezon első heteiben küzdött.

13 éves korában Burke 100 métert futhatott 11 másodperc alatt. Kétségtelen, hogy a tizenéves korában a térd problémák ellenére sem lassult fel, ami majdnem az erdei elengedéséhez vezetett, és bár még mindig a Leipzig edzőközpontja alatti 50 méteres pályán van, bárki, aki látta a 6ft-os keretét, a fogaskerekek saját következtetéseket vonhatnak le. Facebook Twitter Pinterest Oliver Burke szeptemberben vonattal Skóciával. Fénykép: John Walton / PA

„Nem mondhatnám, hogy én vagyok az a vaskos srác, aki éppen uszályt, uszályt, uszályt visznek, de erős az előny,” mondta.Rangnick „természeti erőnek” nevezte őt; összehasonlítások Gareth Bale-nel és Cristiano Ronaldo-val máshonnan jöttek, bár erőfeszítéseket tettek az izgalom visszafogására. Miután segítséget nyújtott Dortmundnak, Hasenhüttl elmondta, hogy Burke „merevlemeze a labda megmunkálása tekintetében üres”, és ez a díj, amit a játékos nem tagad. Képzésének nagy része hasonlít a préselésre, és minden fél elfogadja, hogy időbe telik, amíg rendszeres 90 perces játékos lesz a Leipzig-igény intenzitása mellett.

Talán ezek a tanulságok, amelyeket mások külföldön tanulhatnak. Túlságosan gyakran van értelme, hogy az ortodoxiát támogató jól képzett kijelentéseikért a Premier League-i ​​csillagnak a várakozásban való élete egy Burke korosztályának egy futópadjához hasonlít.Világos, kedves mienje minden bizonnyal különbözik az őrzött, szembetegő rote-válaszoktól, amelyek jellemezhetik társait, és csodálkozol, hogy miért, a megfelelő tanácsokkal és kíváncsisággal, ez nem lehet gyakrabban folytatott út.

„Ebben a pillanatban nem voltam boldogabb, és semmit sem sajnálhatok” – mondja. „Nem sajnálom, hogy nem megyek a Premier League-be: ott van” – hangsúlyozza az utóbbi szó erősen – „és a többi csapat ott van. Azt hiszem, itt vagyok a csúcson, a világ legjobb bajnokságában. Miért nem mondanád, hogy ez a Németország Premier League-je, ha nem jobb? ”

Anglia bármely további gondolata, akár klub, akár nemzetközi szinten, nem más, mint egy figyelemelterelés.