Ajax förnekar Celtic Europa League vinner efter Emilio Izaguirre uppsägning

Ronnie Deila sade att han var stolt över sin sida och prisade sin arbetstakt efter de höll på för oavgjort efter uppsägning av Emilio Izaguirre ett andra gula kort.Ett sent mål från ersättnings Lasse Schöne gav Ajax en punkt, men de kunde inte hitta en vinnare i ett absorberande möte.

högerback Mikael Lustig leds Celtic i ett intervall ledningen i den 42: a minuten efter danska mittfältare Viktor Fischer hade annullerats ut mittfältaren Nir Bitton åttonde minuten öppnare.

Celtic såg säker efter paus men när Izaguirre avfärdades i den 74: e minuten av domaren Luca Banti, för att plocka upp sin andra gult kort i natten med en foul på Anwar El Ghazi, kom hemmalaget storma tillbaka med Schöne scoring en frispark i den 84: e minuten och Ronny Deila sida hänger på en point.Liverpool förnekas av Bordeaux Ferreira Jussie i Europa League oavgjort Läs mer

”jag är väldigt stolt” Deila berättade BT Sport. ”Vi har haft en tuff period.Vi har många matcher kvar, men det är en bra start. Vi visade mycket bra arbete och attityd, vi var mycket organiserade och jag tror vi var otur att få rött kort. Emilio spelade bra att förneka situationen. Under första halvåret gjorde han inte något fel men under andra halvåret [Anwar El Ghazi] blir mer inne och vi får problem.”

Deila, under tryck efter nederlaget vid Aberdeen i helgen och efter att ha lämnat Champions League i play-off skede fått ett slag med förlusten av Charlie Mulgrew till ett lår skada; Stuart Armstrong och Scott Allan var också skadade.

Det innebar en debut för Kroatien Under-21 försvarare Jozo Simunovic undertecknade nyligen från Dinamo Zagreb.Izaguirre tillbaka med mittfält James Forrest och Kris Commons som kommer in i startelvan.

Ajax, toppen av Eredivisie och obesegrad i fem ligamatcher, hade 22-årig tysk framåt Amin Younes making hans första konkurrenskraftiga start, gick i angrepp av kapten Davy Klaassen och El Ghazi.

Celtic började utmärkt när Commons inrättat Bitton som hade tid och utrymme för att borra ett rätt på foten skott från 16 yards låg tidigare Jasper Cillessen, vilket ger Ajax målvakten.

den holländska sidan försökte att snabbt komma tillbaka in i matchen, något föga övertygande, men i den 25: e minuten de kvitterade med en väl fungerade mål.Den begåvade Younes gick förbi Lustig med lätthet innan glider bollen till Klaassen, vars smart flick Fischer fick sparken tidigare dykning Celtic målvakten Craig Gordon, från kanten av straffområdet.

Målet verkade strippa Deila sida av viss tillförsikt som Ajax, däremot börjat flytta bollen runt med mer tro.

Men i den 39: e minuten Celtic kunde ha fått sig tillbaka framför från en snabb inkast när Forrest tävlade längs bye-line innan plocka ut Leigh Griffiths några varv från mål.Anfallaren misslyckades med att ansluta på rätt sätt med hans skott även Cillessen fortfarande gjorde bra att skjuta bollen förbi stolpen till hörna, som kom till ingenting.

Men det var från ett hörn tre minuter senare när Lustig ros högsta till huvudet i Commons’ djupa kors, vilket Celtic halvtids fördel.

Celtic såg desto mer sannolikt att få nästa mål i den andra halvan, men spelet förändrades när Izaguirre avfärdades.Honduras internationella, bokade strax efter paus för en utmaning på Kenny Tete, tilläts ett par fouls innan domaren, Banti bedöms sin resa på El Ghazi att vara en alltför många, lämnar Celtic att ersätta Forrest med försvararen Tyler Blackett .

Ajax substitut Arkadiusz Milik på för Younes, tog i stolpen med en nick i den 79: e minuten, efter att Klaassen hade gått nära, även med en rubrik.

Men Celtic var ogjort när Schöne, i stället för Fischer i den 75: e minuten skickade in en frispark från bred till vänster som slår alla inklusive Gordon och hamnade i nätet.

Milik leds drygt som Ajax kastade allt framåtblickande till vinnaren, men de skotska mästarna höll ut i fyra minuters tilläggstid även om de kommer att titta på Izaguirre avskedande som orsak till en nervös avslutning

Deila tillade: ”. det är alltid tufft bort i Europa, speciellt här i Amsterdam.Det var tufft i början [med 10 män], de fick fler kryss i, men när vi fick fem bakom vi var mycket säker och inte medge många chanser. Förtroendet kommer och vi kommer att bli bättre och bättre.”Bet-at-home: http://xspelbolag.com/bet-at-home/